Na izbirni tekmi, ki je potekala na umetni progi v Tacnu so si člani ekipe rafting kluba Vidra priveslali pravico do nastopa na evropskem prvenstvu v štiri-sedem raftingu(R4). Evropskega prvenstva se bodo Vidre udeležile, kot reprezentanca Slovenije z dvema ekipama. V članski konkurenci kot druga ekipa SLO 2 in v veteranski konkurenci kot prva ekipa SLO 1. Evropsko prvenstvo bo letos potekalo v Sloveniji od 16. do 22. maja, na reki Savi v Tacnu in reki Krki v Zagradcu.

V soboto, 26.3. je organiziral rafting klub Mrzla Uoda in Rafting zveza Slovenije tekmovanje v štiri sedem raftingu (R4), ki je štelo za evropski pokal in državno prvenstvo. Ker pa se letos organizira evropsko prvenstvo v raftingu zelo zgodaj je bilo potrebno izpeljati tudi izbirno tekmo za določitev ekip, ki bodo na njem nastopile. Tako je to tekmovanje hkrati štelo tudi za izbirno tekmo.

Vse se je dogajalo v idilični kulisi umetne proge v Tacnu. Vodostaj na progi je bil zelo visok, kar se za tekmovanje na evropskem nivoju spodobi. Tako se je nivo zahtevnosti še dodatno dvignil in videli smo nekaj atraktivnih prevračanj. Nastopilo je 24 ekip iz Evrope. Prišli so iz: Nemčije, Avstrije, Italije, Madžarske, Češke, Slovaške, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije.

Na razpenjenih brzicah se je tekmovalo v treh disciplinah in sicer v šprintu, v vožnji eden z drugim(H2H) in v slalomu. Ekipe iz Slovenije so se zelo dobro odrezale. V članski konkurenci je bila najboljša ekipa Gimpex iz Straže ,ki je tudi organizator bližajočega se prvenstva. Drugo uvrščena je bila ekipa Vider iz Litije in si je s tem priborila mesto v slovenski reprezentanci. V veteranski konkurenci pa je s prvim mestom ekipa Vidra dobila zanesljivo vozovnico na prvenstvo. Torej se bo potrebno dobro navijaško pripraviti za močno vzpodbudo našim fantom s tribun.

Tekmovanje je štelo tudi za evropski pokal, kjer je ekipa rafting kluba Vidra zasedla v šprintu 6.mesto, v vožnji eden z drugim(H2H) 5.mesto in v slalomu 3.mesto. To jim je skupno prineslo 4.mesto med 24. evropskimi ekipami.

Iskrene čestitke za odlične rezultate članom obeh tekmovalnih ekip Vider, trenerjem in celotnemu vodstvu rafting kluba Vidra!

 

4